Ecologicum 25 u. monodosi de cafè

Cafè aràbiga 100%, ecològic certificat pel CCPAE i solidari amb el segell de Cafè Mundi. Cafè sense cap tipus d'abonament químic, insecticida o agent químic. Cafè produït amb especial cura de l'entorn així com en la qualitat dels llocs de treball: cafè sostenible. Caixa de 25 unitats de 7g

Més detalls


11,10 € amb IVA

REF000231

0.5 Kg.

Programa de fidelització En comprar aquest producte pots recollir fins a 1 punts de fidelitat com a cupó de 0,10 €. Els teus punts de fidelitatCafè: Cafè aràbiga 100%, ecològic certificat pel CCPAE i solidari amb el segell de Cafè Mundi.

 

Contingut de l'envàs: Caixa de 25 unitats de 7g

 

Bio Cafès del Bages

Ecologicum, el cafè ecològic de Cafès del Bages

Què és el cafè ecològic

És un cafè, en el cultiu del qual, no s'ha utilitzat cap tipus d'abonament químic, insecticida o agent químic.

Al mateix temps, és un cafè produït amb una cura especial de l'entorn així com en la qualitat dels llocs de treball.

Un cafè de màxima sostenibilitat.

 

És de qualitat el Cafè ecològic

El fet que un cafè sigui ecològic no implica que sigui de gran qualitat: hi ha de molt bons i hi ha de no tant.

De tota manera, en tractar de cultius 100% artesans, el cafè ecològic sol ser de bona qualitat.

L'experiència i coneixement de Cafès del Bages a l'hora de triar els millors cultius asseguren que Ecologicum satisfaci als cafeters més exigents.

 

És més car que el Cafè ecològic

No és més car: val més diners. Això és degut a collites més petites amb una rendibilitat econòmica menor. A més, cal tenir en compte que el cafè de cultiu intensiu no ecològic externalitza molts costos en forma de destrucció d'ecosistemes i contaminació, el que porta a una major pobresa en les àrees afectades i , moltes vegades, a l'emigració dels seus pobladors. Si aquests costos del cafè de cultiu intensiu no fosin externalitzats, el preu del cafè convencional seria superior al cafè ecològic.

Aquesta seria una primera lectura, si ens plantegem el cafè ecològic com una inversió de futur en termes de salut, respecte ambiental i sostenibilitat i medi ambient està clar que el valor és molt superior al del producte convencional.

 

És un producte per hippies i milionaris?

De cap manera. És un producte per a tots aquells que valorem la qualitat dels aliments que consumim i també la sostenibilitat de la seva producció.

Això es demostra en zones més sensibilitzades, com per exemple al Nord d'Europa on el consum de producte ecològic arriba al 60% del total (el nostre arriba al 5% tot i estar en constant creixement). Cada vegada són més les veus autoritzades que recomanen una dieta basada en productes ecològics.

 

Com sé segur que Ecologicum és un cafè ecològic

La normativa que regula la producció ecològica és el Reglament (CE) 834/2007. Aquest reglament protegeix les denominacions ecològics, biològic i orgànic, és a dir, que només les podran utilitzar les empreses que compleixin aquesta norma i que a més estiguin certificades per una organisme autoritzat. En el cas de Catalunya el Govern de la Generalitat de Catalunya va crear el Consell Català de Producció Agrària Ecològica com l'únic organisme de control.

La normativa i el control de l'organisme pertinent és el que garanteix les condicions necessàries per a considerar ecològic a un cafè: producció, transport, emmagatzematge, tostacióny envasat. És a dir: des de la producció fins a la manipulacióny envasat es controla el procés per garantir l'origen i la puresa.

D'altra banda, l'ús inadequat o no autoritzat de les paraules BIO, Orgànic o Ecològic comporta sancions econòmiques molt elevades.

 

Per què Cafès del Bages fa un producte ecològic?

En primer lloc per conscienciació: ja és coneguda la sensibilitat de Cafès del Bages cap a la sostenibilitat, la traçabilitat i el respecte ambiental en processos i productes: certificacions ISO, utilització de plaques fotovoltaiques, ...

En segon lloc, es tracta d'una inversió llarg termini basada en la difusió, la formació i la comercialització de productes ecològics al canal Horeco. Una visió de futur conseqüent amb la política ambiental de Cafès del Bages.

Carret  

(buida)

Butlletí

Publicitat

Presents en