Hidromel D'Melis 6 Productes

Celler D'Melis D'Melis porta més de vinticinc anys a Vallbona de l'Anoia elaborant productes a partir de la mel, com són el vinagre de mel o Melagre i diferents tipus de hidromel , un producte mil·lenari que es considera la primera beguda fermentada de la humanitat, obtinguda a partir de la fermentació de mel, aigua i pol·len. Els seus productes són d'una gran qualitat i això ha estat reconegut amb diversos premis, com ara els atorgats a la Fira Internacional Apícola que es celebra a Pastrana anualment, així com ha aparegut en diversos reportatges i notícies de diferents canals de televisió, per exemple a TV1, TV2, TV3 i Tele Madrid, i diaris tan importants com El Periódico, ABC, Avui, Diario 16 o La Vanguardia, així com en revistas de vi i gastronomía.


L'hidromel és una beguda amb molta història, es diu que la referència més antiga que es coneix la tenim a les pintures rupestres de la cova de l'Aranya de Bicorp (València), aquestes pintures estan datades sobre el 9.000 a. C. i pertanyen a l'Art Rupestre Llevantí que va ser declarat per la UNESCO el 1998 Patrimoni de la Humanitat. Conté una de les representacions més famoses a tot el món, en què apareix una persona recollint mel. És possible que aquesta mel es mullés per la pluja i a partir d'aquí els llevats continguts en ella fessin que fermentés, donant lloc a la hidromel. Les antigues civilitzacions (celtes, saxons, normands, grecs, ibers, romans, teutons, ...) li van atorgar propietats energètiques, digestives i relaxants, i en algunes cultures era una beguda reservada als herois, heroïnes i escollits. Per als grecs era el Melikraton , per als romans el Aquamulsum - era la beguda preferida de Juli Cèsar - i així molts pobles tenien un moment màgic reservat per a aquesta beguda, que era consumida en celebracions religioses i paganes, formant part de les seves tradicions i de la seva mitologia. Una de les tradicions de " La Lluna de Mel " prové dels teutons, consistia que durant un cicle lunar els jovençans prenien hidromel per considerar-li propietats afrodisíaques, entre d'altres. En la tradició vikinga era la beguda que oferien les valquíries als guerrers que morien en combat quan arribaven al seu paradís.


 D'Melis El hidromel s'elabora fermentant una barreja de mels seleccionades, aigua i pol·len en un delicat procés de diverses fases per acabar en bótes de roure, on envelleix durant un període d'almenys dos anys. Abans del seu envasat torna a passar per un altre procés que comprèn anàlisi, tasts i clarificacions mitjançant diferents mètodes de filtrat. Per això, es tracta d'un producte d'una qualitat excel·lent, digne dels paladars més exigents, que pot ser pres com a aperitiu, o per acompanyar postres, dolços o pastes de mitja tarda.

Carret  

(buida)

Butlletí

Publicitat

Presents en