Melmelada, compota i codony Cal Valls ecològic 16 Productes

Sucs Cal Valls Cal Valls és una empresa familiar, dedicada fa més de 20 anys a la producción i elaboració de sucs i conserves vegetals de cultiu ecològic. Està ubicada en un poble de la província de Lleida, Vilanova de Bellpuig. La forma de pensar i de vida de Manel Valls i Sanfeliu, naturista des de ben jove, ha estat la base ideològica sobre la qual s'ha anat desenvolupant l'empresa, la qual coneix i practica l'agricultura ecològica gairebé des dels seus inicis. En els anys 80 inicien la comercialització de conserves ecològiques, després d'adequar les seves instal.lacions per a l'elaboració d'aquest tipus de productes, instal·lacions que van adaptant-se segons les necessitats, fins a l'actualitat , conservant l'esperit de producte artesà i amb gran respecte al medi.


Actualment l'empresa s'estructura en 3 àrees:


* La producció agrícola, on es cultiven tomàquets, pebrots, patates, cebes, blat ,...


* L'elaboració dels productes cultivats a les pròpies finques, a més de realitzar altres conserves com les olives, cigrons, mongetes i sucs de fruites.


* La comercialització dels productes anteriors i també d'espàrrecs, codony i altres.


La producció agrícola pròpia és integrament ecològica i fa uns quants anys que apliquen, també, les tècniques de l' agricultura biodinàmica. L'agricultura biodinàmica és un mètode d'agricultura desenvolupat el 1924 com a aplicació dels principis de la Antroposofia de Rudolf Steiner. Les finques de Cal Valls estan certificades amb l'aval Demeter. Aquest aval Alemany acredita les finques amb el sistema de cultiu anomenat biodinàmic o biològic-dinàmic. DEMETER és el nom de la deessa grega de la fertilitat del món. Des de 1927, Demeter ha estat la marca dels aliments de producció certificada biodinàmica.


El mètode biodinàmic proposa certs principis per assegurar la salut de la terra i de les plantes i procurar una nutrició sana per als animals i l'ésser humà:


* L'agricultura Biodinàmica genera la fertilitat de la terra per mitjà de mètodes naturals. Per a això, desenvolupa mètodes específics de producció d'adobs.


* Proposa un agroecosistema agrícola i pecuari menys dependent de factors externs com recursos i serveis.


* Cuida la capacitació de l'agricultor i la seva família, buscant un equilibri sostenible amb els recursos naturals.


L'elaboració dels productes es realitza de forma artesanal i amb tota cura per garantir la màxima qualitat del producte. La majoria dels productes s'elaboren a la campana i s'emmagatzemen. Tots els sucs i conserves estan envasats amb vidre.


La totalitat del residu orgànic que produeix l'empresa es destina al compostatge i posterior abonament de les finques. El reconeixement de l'agricultura ecològica per part dels estaments oficials s'inicia a mitjans dels anys 80. Després d'una tasca a nivell individual i associativa per part dels agricultors i elaboradors d'aquest tipus de productes en la qual sempre Cal Valls ha estat involucrada. En crear-se el registre en l'àmbit espanyol de finques en les que es practicava l'agricultura ecològica, va ser concedit el número 1 a les finques de Manel Valls . Posteriorment es van transferir les competències als governs autonòmics i actualment el control l'exerceix el CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica).


Consell Català de la Producció Agrària Ecològica

Carret  

(buida)

Butlletí

Publicitat

Presents en