Endolcidors ecològics 13 Productes

Sucre de canyaEl sucre blanc refinat no aporta nutrients per al nostre organisme i moltes persones es plantegen la necessitat de substituir-la per endolcidors naturals. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) l'augment en el consum de sucres refinats eleva la possibilitat de patir malalties cròniques, sent els principals mals associats al seu consum: l'obesitat, la diabetis , les malalties cardiovasculars, l'osteoporosi i les malalties dentals.


Els productes endolcidors naturals ecològics tenen més sabor, més nutrients i són menys calòrics, amb un poder edulcorant major al del sucre blanc refinat, només una petita quantitat per endolcir qualsevol cosa . Aquests són alguns dels endolcidors naturals:  • Mel : és produïda per les abelles i conté una barreja de glucosa i fructosa juntament amb petites proporcions de vitamines, minerals, aminoàcids lliures i proteïnes. La mel té les seves qualitats reconegudes i utilitzades pels éssers humans des de temps remots sent un endolcidor amb molts nutrients i aporta una bona dosi d'antioxidants. A causa del seu contingut en sucres simples, d'assimilació ràpida, la mel és altament calòrica (prop de 3,4 kcal / g), per la qual cosa és útil com a font de energíay endolceix dues vegades més que el sucre de canya.

  • Concentrat o xarop de poma: és un endolcidor molt típic en els països nòrdics que s'obté cuinant a foc lent el suc de poma. Aporta més sabor i nutrients de la poma.

  • Melassa o mel de canya: s'obté molent la canya de sucre i cuinant el suc resultant fins que s'evapori l'aigua. Conté tiamina, riboflavina, niacina, àcid pantotènic i minerals com el calci, potassi i magnesi. Té un sabor semblant al regalèssia. Es pot utilitzar per a l'elaboració de pans, pastissos i confitures.

  • Xarop de malta o d'ordi : és de color marró fosc, dens i enganxós. Té un sabor fort i és la meitat de dolç que el sucre blanc.

  • Xarop d'arròs integral: té un sabor suau a caramel, és la meitat de dolç que el sucre però proveeix nutrients. Cuinat al forn dóna una textura crocant a la massa.

  • Xarop de atzavara: és un endolcidor que s'obté d'un cactus americà. Va ser utilitzat per inques i asteques. És un endolcidor ric en minerals i vitamines. És un bon substitutiu de la mel i el sucre tradicional si volem restar calories, molt utilitzat en dietes vegetarianes i en casos de diabetis tipus un i dos.

  • Xarop d'auró: és una espècie de xarop obtingut d'un arbre típic de la zona de Canadà i països nòrdics europeus. És ric en nutrients i molt conegut per ser l'ingredient principal de la dieta del Xarop de Savia.

  • Stevia o estèvia: és una planta originària de Sud-amèrica, concretament de l'Amazones. Endolceix sense aportar calories ni sodi. Conté un principi actiu anomenat estèvia que actua com a hipoglucemiant ia més té un efecte hipotensor. L'avantatge d'aquest endolcidor o edulcorant naturals que no té calories i que la seva dolçor és 20 o 30 vegades superior al sucre. Són valorades les seves propietats reguladores de la glucosa (diabetis i hipoglucèmia).

  • El sucre integral: s'obté a partir de la melassa o mel de canya. El sucre morè té fibres i sals minerals, però en més petita proporció que altres edulcorants naturals. Segons la varietat de la canya obtindrem altra varietat i sucre integral denominat Panela, Mascobado o rapadura.

Carret  

(buida)

Butlletí

Publicitat

Presents en